Kanarieöarna är ett populärt resmål men få känner till hundarnas situation på öarna. Kommunen avlivar 3000 hundar om året på det största hundstallet på ön. Och antalet hundar och katter som kommer in till hundstallen bara fortsätter att öka eftersom man inte satsar på kastreringsprojekt.

Hundar som söker hem-fel

KALI 1 KALI 3 KALI 5 KALI 6

KALI4

 

Namn: KALO/ Kalle

Född: 20/8 2011

Kastrerad

Bor: jourhem i Stockholm

Kalo är en pigg, nyfiken och förtjusande liten charmör! Det bästa han vet är att busa med andra hundar, gå promenader, leka med leksaker och skoja med familjen. Han har en fantastisk personlighet och är alltid glad – svansen viftar från det att han slår upp ögonen tills han somnar på kvällen. Ofta viftar han till och med på svansen i sömnen. Så glad är han! Han älskar både att ta det lugnt och pussas eller ligga på rygg i soffan och bli kliad på magen, men älskar också att springa runt som en galning i någon hundgård och gräva gropar som han lägger sig i. Och när han ligger så gör han det med bakbenen rakt ut åt vardera sida och frambenen så långt fram som möjligt. Han är bedårande! Kalo är en extremt tillgiven och ömhetstörstande hund som alltid kommer när man ropar, som går fint även utan koppel och har en bra vardagslydnad. Han är helt rumsren, tuggar inte på möbler eller skor och är överlag en väldigt lättsam och härlig hund. Vidare älskar Kalomänniskor och vill gärna busa med alla han träffar, dock skäller han ibland på män en stund innan han hunnit hälsa. Kalo längtar efter ett tryggt, trevligt hem där han får stanna resten av sitt liv och få gränslöst med kärlek samt en massa promenader och andra aktiviteter. Kalo skulle bli en fantastisk agility-hund!

Är du intresserad av Kalo och vill veta mer? Fyll i intresseanmälan

_______________________________________________________________________________________

Minnie2 Minnie3 Minnie4

 

Namn: MOLLY

Född: 9/9 2012

Vikt: ca 4 kg

Kastrerad

Bor: jourhem i Tyresö

Molly är så kärleksfull! Hon är liten (ca 4 kg)  glad, lekfull och kommer bra överens med alla levande varelser! Just nu bor hon i ett jourhem där det finns barn (som hon avgudar!), katter, en kanin, andra hundar och hon kommer bra överens med alla! Hon är kelsjuk och pussas mycket. Åker bil utan problem, likaså att gå i koppel även fast hon fortfarande är ganska valpig och lätt glömmer att hon går i koppel om hon ser något som påkallar hennes uppmärksamhet… Hon är mycket fin, nätt och smal. Även om hon skulle ha det bra som ”ensambarn” i en familj så älskar hon att leka med andra hundar och kommer endast att placeras tillsammans med en annan hund.

Är du intresserad av Molly och vill veta mer? Fyll i intresseanmälan

_______________________________________________________________________________________ 

LUCAS 4 MAREA, LUCAS O PETER HOS VETERINÄREN FÖR ATT VACCINERAS LUCAS 5

 

 

 

_

 

Namn: LUCAS

Född: 2011

Kastrerad

Bor: jourhem på Östermalm 

Lucas är en helt underbar liten kille. Han är bra med andra hundar och är en glad och kelig kille. Han bor även med barn och är snäll mot dem men ska nog inte bo med pyttesmå barn då han inte uppskattar hårdhänt hantering. I Lucas får du en underbar, ganska okomplicerad vän som älskar gos och mys.

Är du intresserad av Lucas och vill veta mer? Fyll i intresseanmälan

 

_ _______________________________________________________________________________________

MAREA 1 MAREA 2 MAREA 3 MAREA 6MAREA 8 MAREA 9 MAREA KLÄDD FÖR ATT RESA TILL SVERIGE MAREA UP FRONT MAREA, PETER O LUCAS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Namn: MAREA

Född: Maj 2013

Vikt: Sept. 2013: 4 kg

Bor: jourhem 

Marea är intelligent, skojig, kelen och lekfull. Hon har visserligen också en bestämd vilja men hon gör vad som helst för att bli klappad. Hon är ca 4 månader nu i september 2013 och väger ca 3 kg. Hon växer troligtvis inte mycket till. Marea blir kontrollerad av veterinär, vaccinerad och kommer att genomgå en sterilisering när det blir dags att göra den. 130913: Marea har lokal demodex. Är du intresserad av Marea och vill veta mer?

Fyll i intresseanmälan

_______________________________________________________________

 

 

Oliver 1 oliver 2 Oliver 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Namn: OLIVER

Född: 2011-07-19

Vikt: 10 kg

Kastrerad: 26 Augusti 2013

Bor: I jourhem vid Karlaplan
Oliver är en fantastisk hund och ett härligt sällskap. Han älskar folk och hundar. Han måste absolut hälsa på alla som ler mot honom, han är mycket social.
Han är snäll mot barn, gillar att leka och är glad! Han tycker om att åka bil och är en orädd men väldigt social hund. Han är väldigt kelen, nästan i överkant och vill ha ett hem där han får vara med mycket. Han behöver koppelträning men i övrigt är han en underbar hund!

Oliver väger 10 kg men har låg mankhöjd, han når dig inte ens till knäna. Vi kastrerade Oliver den 26 augusti.

Oliver är 3 år, kastrerad, vaccinerad, försäkrad och ID-märkt. Han bor vid Karlaplan och behöver omg ett nytt hem.
Är du intresserad av Oliver och vill veta mer?

Fyll i intresseanmälan

__________________________________________________________________________________________

                                                                                                          

Igor 2                     igor 5                 igor 3              ZEUS 1                     zeus               ZEUS (HIJO) 6,5KG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Namn: Zeus (son)

Vikt: 6,5 kg

Född:  2010

Namn: Igor (far)

Född: 2007

Vikt: 6kg

Redo att adopteras; färdiga med vaccinationsprogrammet, har microchip, avparasiterad utvändigt och invändigt, utan hjärtmask, alla papper i ordning och kastrerade!

De går mycket bra i koppel och klarar fint av att åka i bil, de håller ihop och stöttar varandra och du märker inte mycket av att de finns i huset.

De gillar att vara ihop men då blir de också mer ”stöddiga” mot andra hundar de möter och det behövs en hundvan adoptivfamilj för att vänja dem av med detta, därför kan de adopteras var och en för sig.

Dessa Mini-pinschrar  har alltid levt i en familj, har haft normal aktivitet i trygg familje-miljö, har lekt med husets barn och varit älskade och respekterade men sedan hände detta….

Saker o ting förändrades, paret skiljdes, en av parterna återvände till sitt hemland och även de fyrbenta familjemedlemmarnas tillvaro förändrades radikalt.

Från att ha haft en normal familjetillvaro blev de lämnade ensamma i mer än 10 timmar om dagen pga av jobb.

Det var ju inte rättvist mot dem så Christian vände sig till oss och bad om hjälp att ta hand om Igor och Zeus och att finna dem en ny familj.

Vill du lära känna dem?

De bor just nu på hundpensionat och vi önskar att de snart ska få komma till hemmiljö där de känner trygghet.

 

_____________________________________________________________________________________________

 

_________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________

PANCHO 12 PANCHO 11 PANCHO 10PANCHO 8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Namn: Pancho

Kastrerad Bor:

Jourhem Gran Canaria

När vi fann Pancho i området i Las Palmas som heter Monte Lentiscal var han ren o fin och välfriserad, dessutom hade han ett anti-lopp-halsband. Vi försökte länge och väl söka efter hans ägare utan att lyckas. Nu letar vi efter ett hem där Pancho kan tillbringa resten av sitt liv. Pancho går mycket bra ihop med barn – han älskar dem! Likaså älskar han att leka med andra hundar (även om han är lite oförsiktig…). Han uppträder vänligt mot katter men är kanske lite väl jobbig ibland och därför är det bara vissa katter som har tålamod med Pancho. Är du intresserad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

och vill veta mer? Fyll i intresseanmälan ________________________________________________________________________________________

Idir1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idir2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Namn: Idir

Född: november 2009 

Kastrerad

Bor: jourhem på kanarieöana Idir är en social och aktiv tjej. Hon kan hoppa högt och skulle nog kunna vara bli riktigt bra på agility. Hon är bra med både hundar, katter och kaniner som hon bor med idag. Hon hittades i väldigt dåligt skick och hade troligtvis valpar som man aldrig hittade. Hon men mår jättebra nu. Fler foton på Idir finns här: https://plus.google.com/photos/102423233600668189123/albums/5792796510784090721?banner=pwa Är du intresserad av Idir och vill veta mer? Fyll i intresseanmälan